Misschien toch een operatie.. Bang! EDIT: Ze is weer thuis <3

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Ik zou ook super kwaad worden. Zeggen dat je een half uurtje vroeger mag gaan om dan nog zo lang te wachten terwijl blackie daar kei veel pijn heeft. 

Ik hoop dat de DA snel advies geeft. Ik zou nog naar de dierenkliniek gaan om daar dan nog eens te horen wat zij denken dat het beste is. Een 2de opinie kan nooit kwaad! Hopelijk snel, en goed nieuws!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik zou naar een universiteitskliniek willen. 

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik zou onmiddellijk naar de kliniek rijden! En dat de dierenarts zegt dat het niet ernstig genoeg is om u voorrang te geven daar heb ik totaal geen begrip voor. 


 

http://www.dierenkliniekrandstad.be/

Laatst zijn we met Fleur naar daar gegaan voor haar pootje en ze hebben toen verteld dat ze een 24/7 spoeddienst hebben.
Bellen dat je vertrekt en ze zorgen dat alles klaar staat tegen dat je aankomt.
't Is wel in Antwerpen.

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

De laatste berichtjes zie ik nu pas, iets na 18u mochten we eindelijk binnen.
Nadat ik gezegd had dat ik naar een ziekenhuis wou kwam de dierenarts dus even kijken aangezien ik nogal luid was, hij had dan datgene gezegd van dat een kwartiertje echt niet meer uitmaakt. Mijn moeder zei dan ook dat we nog even een kwartiertje moesten wachten en dat het dan aan ons was.
Ik heb dan gewacht, en dan was het onze beurt (eindelijk). Hij heeft ons gezegd dat nu opereren geen goed idee was, want dat ze de operatie dan zeker niet zou overleven. Ze moet eerst stabiel zijn, en dan pas kunnen we opereren. 
We hebben Blackietje dus daar moeten laten.. Ze ligt aan een katheter, zodat ze vocht en antibiotica toegediend krijgt. Ook een spuitje gekregen om de koorts te remmen, want ze had 39.7 koorts. Het is nu belangrijk dat ze genoeg vocht krijgt, ze dronk minder en ik heb haar thuis nog met een natte vinger proberen te laten drinken maar ook dat ging met tegenzin. Als ze niet genoeg vocht krijgt kunnen haar nieren en lever het niet aan. 

 

Als ze stabiel is mag ze geopereerd worden. Ook daarna moet ze aan de katheter blijven, zeker 3 dagen. Het is dus zo goed als zeker dat ze daar enkele dagen zal blijven, wie weet een week of langer.. We mogen morgen om 17u30 langskomen om haar te bezoeken. Ze wordt goed warm gehouden, want haar truitje moest ze uitdoen. 's nachts houden ze ook nog controle. 

Ik hoop dat ik toch elke dag op bezoek mag gaan.. En ik hoop dat ze morgen toch al wat aan de betere hand is. Hij heeft ons gewaarschuwd voor de risicio's, dat ze de operatie misschien niet overleeft, of dat ze zelfs nog kort na de operatie kan sterven.

 
Het worden verschrikkelijke dagen.. Hier had ik me niet op kunnen voorbereiden. 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

@Suzanne: Dat van die baarmoeder spoelen had ik trouwens ook nog gevraagd. Maar blijkbaar kan dat niet, aangezien de anatomische bouw van een baarmoeder bij de hond heel anders is. De baarmoederhoornen zijn te lang ofzo. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" @Suzanne: Dat van die baarmoeder spoelen had ik trouwens ook nog gevraagd. Maar blijkbaar kan dat niet, aangezien de anatomische bouw van een baarmoeder bij de hond heel anders is. De baarmoederhoornen zijn te lang ofzo.  "

 Ach, dat is jammer! Dan weet ik dat ook weer.

 

heel veel sterkte en hier wordt hard geduimd! 

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Hier duimen we super hard voor Blackie! Sebiet gaat hier queeny haar kaarsje aan!! 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Hier duimen we super hard voor Blackie! Sebiet gaat hier queeny haar kaarsje aan!!  "

 

Ik hoop dat Queeny haar van bovenaf een beetje kan helpen.. Normaal geloof ik nooit in kaarsjes branden, maar nu wil ik er heel graag in geloven. Ik heb zelf ook een kaars in brand gestoken, en zolang Blackie daar is gaat die niet uit. Brandgevaar of niet.


Zou niet weten wat ik zonder jullie steun zou doen, bedankt iedereen. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

O jeej, wat vreselijk...

 

Mijn gedachten zijn bij blackie...

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Hier brand ook een kaarsje voor Blackie,gelukkig is hij  nu in goede handen.een goede nacht gewenst en hoop dat Blackie goed aansterkt.ik bracht Lobke naar de da ,smorgens om haar te laten helpen, was op tijd bleek achtera ze had een beginnende baarmoeder ontsteking dus duurde alles langer ze hebben alles weggehaald .jouw Blackie haalt het wel Hein.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Heel veel sterkte...hier draaien de duimen ook!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Sterkte! Ik duim ook heel hard mee.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Heel veel sterkte gewenst in deze verdrietige en lastige situatie! 

Hoop op een goed einde en dat jullie nog een mooie tijd tegemoet kunnen gaan met jullie pittige mooie Blackie!

honden page profiel PumbaPumba 3 doggies

honden foto van Pumba

Wat vreselijk, ik duim voor je! Sterkte. 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Bedankt allemaal voor de kaarsjes, de duimen en de steun! Ik kan eerlijk zeggen dat het de pijn wel een beetje verzacht. Dus heel erg bedankt allemaal. 

 

Mijn moeder en ik hebben even wat besproken, morgen van 8u30 tot 12u30 mogen mensen normaal hun medicijnen ophalen, wat wil zeggen dat er dus altijd iemand aanwezig is. We willen dan in de voormiddag ook eens gaan kijken naar Blackie. We gaan hier niet voor bellen ofzo, we gaan gewoon naar daar en dan maar hopen dat ze het toestaan.
Mijn zus is onlangs verhuisd, en was vandaag gaan werken dus ze kon geen "afscheid" nemen van Blackie. Maar zij moet morgen tot 20u30 werken, dus we gaan vragen of we dan nog een keertje mogen langskomen. Dus dan zouden we Blackie morgen 3 keer gaan bezoeken. 

 

Tot mijn verbazing heeft Saffira nergens last van, alsof ze geen idee heeft wat er aan de hand is. Was net een half uurtje gaan wandelen met haar, ik liep er als een zombie bij en Saffira begeleide me. Normaal zit ik een hele wandeling vrolijk tegen haar te babbelen, maar nu kwamen enkel de woorden "zit" en "wachten" uit mijn mond.. 
Ze is heel vrolijk en actief, toen ik thuiskwam van de dierenarts ook, kwam ze me meteen vrolijk begroeten zoals anders. Met de wandeling ook heel actief, en wanneer ik vandaag Blackie probeerde eten te geven stond Saffira er als een aasgier naar te kijken. 

Misschien maar beter zo dat ze het niet beseft. Er hangt hier al genoeg verdriet in het huis. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Goed gedacht, gewoon langsgaan en eisen van even je hond te mogen zien. Ingeval ze het niet toestaan, vraag dan ofdat ze dan wel even gaan kijken terwijl je wacht. Dan ben je weer gerustgesteld. 

Jouw Blacky slaapt nu en krijgt vocht. Die voelt zich nu beter,morgen een nieuwe dag en hopelijk een betere voor jullie ook. 

 

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Ik lees het nu pas, och, dat worden tergend langzame uurtjes... Wens je hondje veel sterkte toe en aan de baasjes een schouderklopje, de duimen draaien alvast overuren !

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Goeie moed Blackie en baasjes!

Hopelijk komt alles goed.

 

Ja wat Saffira betreft, honden zijn overlevers hoor.

Heb ooit ook een hond laten steriliseren en mijn andere hond die nooit iets afnam, stond ook als een aasgier klaar om haar eten op te eten omdat zij zelf nog geen zin had de dag nadien. Het blijven dieren. Soms verbazen ze je wel even. Maar beter zo Sylvia, stel je voor dat Saffira zou treuren, had je die zorg er ook nog bij. Het is beter dat ze zich sterk houden en hun weg gewoon gaan.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Even een update over Blackie.

 

Vanmorgen had mijn moeder naar de da gebeld, om te vragen hoe het met Blackie was en of we dus in de voormiddag ook even mochten komen. Aan de telefoon hadden ze dan gezegd dat ze vanmorgen haar katheter van haar pootje wou afprutsen, en dat ze hem dus opnieuw hadden moeten inbrengen. Ik vond dat wel een goed teken, wou zeggen dat mijn dametje toch fit was.

We mochten dan om 11u30 langskomen, en toen we binnen mochten hadden ze Blackie al op de consultatietafel gezet. Ze was aan het beven, maar had wel een handdoek over haar heen gekregen. 
Toen ze ons zag werd ze gelukkig  Haar oortjes gingen meteen achteruit en ze probeerde recht te staan. Uiteindelijk bleef het bij zitten. De dierenarts (een vrouw die daar net begonnen is en het nog een beetje aan het leren is) bleef bij ons en ze haalde Blackie voor ons uit de bench. 
Blackie wou ons heel de tijd likjes geven, ik vond het geweldig om te zien dat ze toch al wat verbeterd was. 

Toen vertelde ze ons dat ze vanmorgen haar bloed genomen hadden, aangezien dat de dierenarts verwacht had dat ze nog beter zou zijn. Hij ging dan haar lever- en nierwaarden bekijken.
Ze had net ontstekingsremmers gekregen, en soms fleuren ze daar van op maar daarna gaat het weer minder. Zij vertelde ook dat Blackie waarschijnlijk 's nachts rondjes had zitten draaien, en dat daarom de katheter losgekomen was.. Kortom, blijkbaar ging het niet zo goed als ik verwacht had. 
Maar, Blackie had ook gegeten! Ze had licht verteerbare brokjes gekregen, en die had ze opgegeten. Haar bakje was inderdaad leeg, en je zag dat er iets van brokjes in gelegen had. Daar was ik heel blij om, aangezien ze gisteren nog niet eens kip of koekjes wou eten. 

Ze denken dat ze haar morgen gaan opereren, hangt er vanaf hoe ze morgen is. Dus morgenvroeg gaan we bellen, vragen wat de resultaten van het bloedonderzoek waren en of ze geopereerd zal worden. 

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Toch goed dat ze al een beetje opgeknapt is. Hopelijk kan ze morgen de operatie aan zodat ze eindelijk van de pijn vanaf is! Wij blijven hier duimen!! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Gelukkig al een verbetering! Op naar morgen! 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ben net terug van bezoekje aan de dierenarts, we mochten maar 2 keer gaan omdat de dierenarts er maar tot 19u30 was, dus dan zijn we om 18u gegaan. 

Blackie was een beetje beter dan vanmiddag. We hebben haar een beetje eten gegeven, want uit zichzelf had ze nog niets gegeten. Ze was weer hevig aan het bibberen, maar deze keer had ze geen handdoekje gekregen omdat het anders te snel vuil wordt. Vanavond zou ze weer een handdoekje krijgen. Heb ook even gevraagd of ze goed plast, en blijkbaar plast ze zelfs heel goed

 
Wat me opviel was dat haar oog heel melkachtig wit was. Ze had al een halfblind oog, en dat had wel een blauwe schijn maar nu was het echt melkachtig wit. Ik vroeg dus of dit normaal was, maar de dierenarts zei "ja dat had ze toch al?" Heb ik haar uitgelegd dat ze inderdaad al een blauwe schijn had, maar dat het nu echt veel erger was. Ze zei dat het aan de lichtinval kon liggen, dat haar oog er anders uit zag. Mja, of dat zo is betwijfel ik.. Ze is al op zoveel plaatsen geweest, bij verschillende mensen thuis dus overal andere lichtinvallen maar alleen in dat kamertje ziet haar oog er wit uit. 

Iemand een idee hoe het komt dat haar oog zo wit is? Ik weet dat dit soms tijdelijk kan voorkomen, zoals bij Hepatitis. Maar ik vind het raar dat ze dit heeft, ze krijgt enkel ontstekingsremmers, antibiotica en baxtervoeding en vocht. Dus, iemand nog wijze raad daarover? 

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 3 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Sterkte met je hondje! Wat een rottijd heb jij nu, al dat wachten, slopend gewoon. Maar houd er vertrouwen in dat het goed komt!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het kan staar, een vertroebelde lens zijn. Veel oudere dieren krijgen dit. Maar dat is niet echt wit. 

Zou de DA morgen gelijk laten kijken! 

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Hoe gaat het nu met Blackie? Ben benieuwd of ze vandaag geholpen is..

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ben ook heel benieuwd! 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het lijf van je hond maakt nu heel veel mee. Het kan dus zo zijn dat het zicht van je hond nu versnelt achteruit gaat. Het kan ook evengoed de licht inval zijn.

Het zou waarschijnlijk nog veel meer kunnen zijn, wellicht een bijwerking van alle medicatie?

 

Ik proef uit je verhaal wel dat je vertrouwen in deze da weg is. Vertrouwen is het aller belangrijkste. Heb je geen vertrouwen in deze da? Ga dan naar een ander..

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

'k Vind wel jammer dat ze kou heeft eigenlijk.

Geen dekentje omdat het anders vuil wordt, euh, tja.

Heeft ze dan een lamp ofzo? Kou hebben kan toch niet goed zijn.

Ik ben het wel eens met Roosje als je het niet vertrouwt... zou ik ook ergens anders gaan.

Hopelijk knapt ze snel op.

Ik duim verder.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Hoe is het met Blackie nu? Veel beterschap!!!

 

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Ik ben ook benieuwd hoe het met Blackie is. Heb Silvia een sms gestuurd maar daar ook nog geen antwoord op. Geen nieuws is goed nieuws zeker? 

pagina 2 van 6 123 4 5 6
^